Main » 2011 » August » 26 » Brandon Fields: 'Vreau sa intrec asteptarile tuturor'
1:50 AM
Brandon Fields: 'Vreau sa intrec asteptarile tuturor'


După despărţirea de Louis Darby, jucător emblematic al Energiei Rovinari în ultimele trei sezoane, clubul a semnat cu americanul Brandon Fields, în speranţa de a-l înlocui cu succes pe cel care a adus echipei şi fanilor numeroase bucurii. 

Extrema de 23 de ani a jucat pentru echipa colegiului american Nevada Wolf Pack între anii 2007 şi 2010, în ultimul sau an petrecut la această echipă având o medie de 33.8 minute pe meci, 14.5 puncte marcate pe meci, 3.9 recuperări pe meci şi procentaje de 43.1% la aruncările de 2 puncte. 33.3% la cele de la 3 puncte şi 61.8% la aruncările libere. 

În sezonul 2010-2011, Fields a îmbrăcat tricoul echipei marocane As De Sale, grupare alături de care a şi devenit campion naţional, jucând în medie 28.2 minute pe meci, marcând 14.2 puncte pe meci şi având procentaje de 51.7% la aruncările din interiorul semicercului, 31.6% la cele de la distanţă şi 52.8% la aruncările de la linia de fault. 

Într-un interviu acordat site-ului numaibaschet.roBrandon Fields descrie ce înseamnă baschetul pentru el, dar vorbeşte şi despre ce anume îşi propune să realizeze la Energia.  

 

numaibaschet.ro: La ce vârstă ai început să joci baschet? 

Brandon Fields: "Am început să joc de la cinci ani. Tatăl meu a fost cel care m-a iniţiat, el mi-a pus mingea de baschet în mâini." 

 

numaibaschet.ro: Până să ajungi la Energia, ai jucat baschet în colegiu şi în Maroc. Unde ţi-a plăcut cel mai mult? 

Brandon Fields: " În mod cert, cel mai mult mi-a plăcut să joc în colegiu. Chiar şi aici, la Energia, este mult mai bine decât în Maroc. Lumea vorbeşte engleză, iar Târgu-Jiu este un oraş frumos, nici prea mare, nici prea mic, aşa că mă pot concentra arupra muncii mele, fără a fi distras de atracţiile pe care un oraş mare le oferă. " 

 

numaibaschet.ro: Cum ai intrat în contact cu cei de la Energia? 

Brandon Fields: "Antrenorul pe care l-am avut în Maroc este de naţionalitate sârbă, iar antrenorul Energiei a aflat de mine prin intermediul acestuia." 

 

numaibaschet.ro: Ştiai ceva despre România înainte să ajungi aici? 

Brandon Fields: "Auzisem câte ceva despre această ţară. Când jucam în colegiu, am fost coleg de echipă cu Jarrett Howell şi Ray Kraemer, jucători care joacă în campionatul românesc. Ei mi-au povestit puţin despre România, spunându-mi că este o ţară foarte frumoasă. Am avut o ofertă să joc în Cehia, dar am ales să vin în România datorită lucrurilor pe care foştii mei coechipieri mi le-au zis."  

 

numaibaschet.ro: Ce aşteptări ai de la experienţa pe care o vei trăi la Energia? Ce îţi propui să realizezi? 

Brandon Fields: "Vreau să realizez lucruri măreţe, să întrec aşteptările tuturor. O să fac tot ceea ce mi se cere, voi da totul pe teren, iar principalul meu scop ca parte din această echipă este câştigarea cupei şi a campionatului."  

 

numaibaschet.ro: Cum te înţelegi cu coechipierii tăi de la Energia? 

Brandon Fields: "Mă înţeleg foarte bine cu ei. Eu sunt genul de om glumeţ, căruia îi place să se distreze, dar când vine vorba de baschet şi de echipa mea sunt cât se poate de serios, iar prin firea mea cred că le pot ridica celorlaţi moralul şi îi pot ajuta să se simtă mai bine." 

 

numaibaschet.ro: Spune-mi care este cel mai mare succes al tău. 

Brandon Fields: "Câştigarea campionatului şi a cupei în Maroc cu As De Sale a fost un lucru important pentru mine, căci a fost pentru prima dată în cariera mea când am câştigat aceste două titluri." 

 

numaibaschet.ro: Ce îţi place să faci în timpul liber? 

Brandon Fields: "Îmi plac jocurile video şi să petrec timpul cu familia şi prietenii mei. Îmi place de asemenea să joc fotbal american. Am primit chiar şi o bursă la colegiu datorită acestui sport." 

 

numaibaschet.ro: Ce înseamnă baschetul pentru tine? 

Brandon Fields: "Baschetul este viaţa mea. M-a ajutat să călătoresc, să văd locuri interesante, să intru în contact cu oameni noi. Este grozav să poţi vizita diferite ţări, să cunoşti culturi noi, diferite de a ta, iar baschetul este modul prin care eu am reuşit să fac aceste lucruri. Cred că sunt binecuvântat, pentru că pot să joc baschet, pentru că acest sport este, practic, slujba mea. Eu trebuie să îmi pun doar o pereche de pantaloni scurţi şi nişte bascheţi pentru a face ceea ce trebuie şi ce îmi place, pe când alţii trebuie să poarte anumite ţinute pentru a se duce la serviciu."   

 

numaibaschet.ro: Dacă nu ar fi fost baschetul, ce ţi-ar fi plăcut să faci în viaţă? 

Brandon Fields: "Aş fi intrat probabil în afaceri. Tatăl meu deţine o reţea de benzinării şi cred că am fi lucrat împreună." 

 

numaibaschet.ro: Cum e să fii departe de familie? 

Brandon Fields: "E greu pentru mine să nu am familia alături de mine, dar pot vorbi cu ei pe Internet. Cei dragi îmi înţeleg situaţia, îmi oferă tot sprijinul lor, pentru că ei ştiu că vreau să îmi trăiesc visul, acela de a juca baschet."  

 

 

Silvia Țîrcă / 25 August 2011 10:57

Views: 632 | Added by: ultras_vs3 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Site menu
Login form
Clasament
Statistici site

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Cauta
Arhiva
ENERGIA ROVINARI
Agenda
«  August 2011  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Parteneri
DA BASCHET