Main » 2011 » August » 28 » Adrian Guțoaia:”Avem potențialul să facem o figură frumoasă anul acesta”
9:42 AM
Adrian Guțoaia:”Avem potențialul să facem o figură frumoasă anul acesta”


Cea de-a doua zi a Memorialului ”Elemer Tordai”, desfășurat în această perioadă la Sibiu, a adus și prima victorie grupării gorjene, Energia Rovinari, aceasta impunându-se în fața formației din Capitală, CSM București, cu scorul de 78-72. Aflat la prima sa prestație pentru formația din Tg-Jiu, după participarea sa la Jocurile Mondiale Universitare de la Shenzhen, tânărul Adrian Guțoaia, a fost autor a 11 puncte, aducând un aport semnificativ asupra victoriei purtată de echipa sa.

La sfârșitul partidei, acesta a declarat pentru Total Baschet că omogenitatea este cheia jocului echipei, și totodată un factor esențial în jocul echipei, ce îi va purta spre victorie.



Ce impresie ți-a lăsat meciul împortiva echipei din Capitală?

Meciul de azi a fost unul bun având în vedere că am câștigat. Îmi pare bine ca sunt într-o echipă cu mare potențial, toți suntem tineri, vrem să jucăm cât mai bine. E dorința aceea nebună pe care o am și eu, o are toată lumea, de-a juca cât mai bine. Acum, dacă vom reuși să ne omogenizăm, consider că vom începe să jucăm cât mai bine de la meci la meci.



Este omogenitate punctul esențial care lipsește echipei în aceste momente?

Nu cred că omogenitatea este punctul ce neapărat lipsește, dar nu e atât de bine dezvoltată pentru că suntem mulți jucători noi. Fiind noi, însă, trebuie să ne cunoaștem, fiecare rolul, fiecare ce avem de făcut , fiecare cu ce excelează, asta este ceea ce consider eu. Începem ușor, ușor, de la meci la meci să ne omogenizăm. Încă mai avem multe de arătat și cred că avem potențialul să facem o figură frumoasă.



Care este obiectivul care vi l-ați propus la acest turneu, să obtineți o clasare cât mai bună sau să lucrați la punctele esențiale ale jocului care în prezent vă lipsesc?

În primul rând trebuie să ne cunoaștem fiecare, având în vedere că e prima serie de meciuri, trebuie să ne cunoaștem ca individ. Să jucăm colectiv, să vedem pe fiecare cu ce excelează, cu ce exceleaza mai puțin și cum să privim pregătirea în continuare.



Cum ai fost primit la formația din Tg-Jiu?

Staff-ul, antrenorii, conducerea clubului, toți au fost foarte călduroși. Energia este un club foarte cald să zic așa. M-am simțit pur și simplu ca și cum aș fi fost primit într-o familie. M-am integrat foarte bine. De asemenea și fanii sunt încântători dupa cum i-am văzut astăzi. Abia am apucat să mă întorc din China, deci nu am ajuns încă la Tg-Jiu, dar din ce am înțeles toată lumea este caldă și sunt sigur că o să fie foarte bine. Abia aștept!



Ce a însemnat pentru tine experința de la Universiadă și locul opt, poziție pe care v-ați clasat anul acesta?

Până la locul opt, totul a fost foarte bine. Nu o să vorbesc despre locul 8 momentant. Pot spune că fost super, toată experiența. Consider că pentru un sportiv, să vada ce am văzut eu, merită orice oră de antrenament, orice conflict între jucător și antrenor, orice chin. Totul a fost extraordinar la fel ca rezultatul pe care l-am obținut pentru baschetul românesc, consider eu.
Views: 519 | Added by: CaeN | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Site menu
Login form
Clasament
Statistici site

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Cauta
Arhiva
ENERGIA ROVINARI
Agenda
«  August 2011  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Parteneri
DA BASCHET