Main » Arhiva intrărilor

Noua extremă a Energiei Rovinari, Robert Giles, nu vede o problemă în a se acomoda cu stilul de joc din România. Americanul de 1.98 a declarat pentru sportingorj.ro că baschetul e unic şi că atâta timp cât înţelegi acest sport nu o să întâmpini dificultăţi în a te adapta nici unui stil de joc:

Din punctul meu de vedere, jocul de baschet este unul singur. Nu există altfel de baschet decât… baschetul! Soluţia e simplă: să îmbini stilurile şi să încerci să câştigi prin joc. Iar când mingea ajunge la noi, să fie trimisă în coş, nu contează cum. Cred că şi antrenorul, dar şi jucătorii se pot adapta foarte uşor la un singur stil: cel de baschet.



De asemenea, jucătorul de peste ocean a mărturisit că şi în timpul petrecut la colegiile din Statele Unite a practicat jocul „zonă” cu care s-a „împăcat” chiar bine: ... Detalii... »
Views: 502 | Added by: CaeN | Date: 2011-08-25 | Comments (0)


Brandon Fields, noua extremă americană a Energiei, jucătorul care are misiunea de a face uitată plecarea lui Louis Darby, spune că a studiat bine varianta venirii în România, un fost coleg din State fiind cel care l-a îndemnat să semneze cu Energia.

"Un fost coleg de al meu a jucat aici şi mi-a povestit câte ceva despre România, mai ales despre faptul că este o ţară frumoasă şi că aici s-a schimbat puţin politica cu baschetul, în sensul că se acordă o importanţă mai mare acestui sport. Şi am mai înţeles că sunt mulţi străini care joacă în campionatul din Divizia A, şi americani, dar şi sârbi. Deci ar trebui să fie interesant… De asemenea, am mai aflat că liga din România a ajuns acum la un nivel bun, comparabil puţin cu campionatul universitar din State”, a declarat Fields despre felul în care a luat decizia de a juca în ac ... Detalii... »
Views: 517 | Added by: CaeN | Date: 2011-08-23 | Comments (0)


După două săptămâni de pregătire centralizată la Cheile Buţii, Energia Rovinari a revenit vineri seară la Târgu Jiu. Săptămâna viitoare sportivii vor efectua o vizită medicală, urmând ca în perioada 26-28 august să participe la Memorialul Elmer Tordai din Sibiu. În momentul de faţă lotul este alcătuit din Stefan Nikolic, Viorel Mocanu, Alexandru Gliga, Claudiu Alionescu, Răzvan Bratoloveanu, Milan Oluic, Robert Giles, Brandon Fields, David Steffel, Adrian Guţoaia, Brice Kabengele şi Alexandru Deaconescu. Adrian Guţoaia se va alătura lotului doar pe 24 august, deoarece doar atunci va reveni din China, de la Jocurile Mondiale Universitare.

Într-o declaraţie acordată site-ului nostru, Dan Cumpănaşu a vorbit despre programul de pregătire al echipei gorjene. De asemenea preşedintele a afirmat că obiectivul grupării este ... Detalii... »
Views: 481 | Added by: CaeN | Date: 2011-08-20 | Comments (0)


Fostul jucător al celor de la CS Energia Rovinari s-a întors pe tărâmurile natale, în Polonia, unde va activa sezonul următor pentru echipa AZS Koszalin, formaţie ce a încheiat ediţia predecentă de campionat pe locul 8 în campionatul polonez. Rafal Bigus a jucat la Energia nu mai puţin de 33 de meciuri în care a reuşit medii de 10.3 puncte şi 9.3 recuperări per partidă, conform eurobasket.com.

Bigus a evoluat de-a lungul carierei sale la diverse echipe din ţara de origine: Warszawa, PBG Basket Poznan, SKK Kotwica Kolobrzeg şi Turow. S-a transferat apoi în Cehia la CEZ Basketball Nymburk, alături de carea câştigat campionatul, ajungând mai apoi să semneze cu BC Panellinios şi ulterior cu Olimpia GE Larisa, ambele din Grecia.
Views: 503 | Added by: CaeN | Date: 2011-08-20 | Comments (0)


De parcă problemele financiare de acum câteva luni nu ar fi fost destule pentru Energia Rovinari, gorjenii se confruntă din nou cu alte chestiuni de acest fel. Sezonul trecut CS Energia Rovinari a semnat contracte pe un sezon cu Rafa Bigus şi Slobodan Nikolic, persoane ce erau reprezentate de către agenţia Beo Basket din Serbia.

În cursul zilei de vineri Total Baschet a fost contactat de către Aleksandar Avlijas, fostul jucător al lui CSU Ploieşti, acum impresar la agenţia din Serbia menţionată mai sus. Acesta a afirmat că în urma semnării contractelor cu Bigus şi Nikolic, Energia s-a angajat să plătească comisioane în valoare de 5000 de euro agenţiei respective, însă până acum această înţelgere nu a fost onorată.

Speram să nu se ajungă aici, le-am trimis mai multe solicitări atât în timul sezonului cât şi la finalul ... Detalii... »
Views: 491 | Added by: CaeN | Date: 2011-08-19 | Comments (0)

Cei doi jucători de peste ocean care au poposit în această vară în curtea celoir de la CS Energia Rivinari, Brandon Fields şi Robert Gilles, fac pentru prima dată cunoştinţă cu baschetul românesc. Astfel, pentru americani, cantonamentul la Cheile Buţii reprezintă o premieră. Dan Cumpănaşu, preşedintele secţiei de baschet a Clubului Sportiv Energia, a declarat pentru Radio Târgu Jiu că noii jucători de peste ocean se obişnuiesc treptat cu perioada intensă de pregătire de dinaintea sezonului:
                    
Pentru americani este o noutate acest cantonament, la ei nu se face aşa ceva, dar trebuie să se adapteze, asta este. Probabil va fi o problemă de acomodare cu lotul, de omogenitate. Totul decurge normal, se fac antrenamente combinate, de dimineaţă fizic, după masa sală şi ta ... Detalii... »
Views: 622 | Added by: CaeN | Date: 2011-08-19 | Comments (0)


După mai multe probleme, atât interne cât şi financiare, Energia Rovinari a reuşit să îşi definitiveze lotul în vederea abordării noului sezon competiţional. Astfel gruparea din Târgu Jiu va avea în componenţă 12 jucători, dintre care cinci sunt străini. Deşi bugetul echipei este mai mic în acest sezon decât cel din anul precedent, obiectivul grupării a rămas acelaşi: accederea în playoff.

În momentul de faţă lotul este alcătuit din Stefan Nikolic, Viorel Mocanu, Alexandru Gliga, Claudiu Alionescu, Răzvan Bratoloveanu, Milan Oluic, Robert Giles, Brandon Fields, David Steffel, Adrian Guţoaia, Brice Kabengele şi Alexandru Deaconescu. Adrian Guţoaia se va alătura lotului doar pe 24 august, deoarece doar atunci va reveni din China, de la Jocurile Mondiale Universitare.

Echipa s-a reunit săptămâna trecută, iar primul stag ... Detalii... »
Views: 546 | Added by: CaeN | Date: 2011-08-17 | Comments (0)


Tehnicianul Energiei Rovinari e de părere că pivotul de 2.11 m adus în această vară de la Novy Jicin va fi de real ajutor echipei în sezonul viitor. Slobodon Nikolic a declarat pentru gorjexclusiv.ro că are mari aşteptări de la David Steffel.

David este un jucător bun. O să fie util echipei pe ambele faze, îmi pun speranţe în el şi sunt sigur că o să ne ajute în acest campionat.

Jucătorul ceh a recunoscut că nu ştie prea multe despre campionatul românescu, dar îi cunoaşte pe Virgil Stănescu şi Cătălin Burlacu de când evolua la Benetton Treviso, formaţia la care va juca Vlad Moldoveanu în sezonul viitor. Stănescu a jucat în Italia la Banca Tercas Teramo, iar Burlacu la Air Avelino.

Nu ştiu prea multe despre baschetul de aici, ştiu doar ce mi-a spus domnul antrenor. Mi-a spus că aici este o ligă bună, cu jucă ... Detalii... »
Views: 447 | Added by: CaeN | Date: 2011-08-15 | Comments (0)


După ce în urmă cu aproximativ o săptămână Claudiu Fometescu preciza că şi-ar fi dorit să evolueze la echipa din oraşul său natal, Târgu-Jiu, dar că nu a fost contactat niciodată de cineva din cadrul clubului gorjean, Dan Cumpănaşu, revenit în această vară pe postul de preşedinte al secţiei de baschet din cadrul Energiei Rovinari, a declarat pentru gorjexclusiv.ro că şi l-ar fi dorit pe Fometescu anul trecut în calitate de jucător-antrenor, iar acum nu a luat legătura cu el deoarece "nu era în planurile lui Slobodan Nikolic”.

Dacă rămâneam anul trecut, nu mai continuam cu Theo Evans. Doream un cuplu de antrenori români, Claudiu Fometescu-Laurenţiu Răuţ. Asta era intenţia mea, însă am plecat de la Energia şi planul nu a mai fost pus în aplicare. Dar nu am renunţat la ideea asta. Nu l-am contactat pentru că nu mă gândeam ... Detalii... »
Views: 448 | Added by: CaeN | Date: 2011-08-14 | Comments (0)

David Steffel


David Steffel, noul pivot al Energiei Rovinari, a vorbit despre poziţia sa în Divizia A după oficializarea transferului său la formaţia pregătită de către sârbul Slobodan Nikolic. 
 Steffel este cel de-al 4-lea jucător achiziţionat de Energia în această vară după Brandon Fields, Robert Giles şi Adrian Guţoaia.  Iată ce a spus pivotul ceh de 2.12 metri: 
"Sunt un jucător complet nou în campionatul României. Tot ceea ce ştiu despre Divizia A am aflat de la antrenor ... Detalii... »
Views: 477 | Added by: CaeN | Date: 2011-08-13 | Comments (4)

« 1 2 3 4 5 »
Site menu
Login form
Clasament
Statistici site

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Cauta
Arhiva
ENERGIA ROVINARI
Agenda
«  Aprilie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Parteneri
DA BASCHET